با نوجوان دروغگو چه کنیم؟

0 12

تقریباً صد در صد مطمئن باشید که نوجوان شما در مورد چیزی به شما دروغ گفته یا خواهد گفت. اولین نکته مهمی که در مورد دروغگویی نوجوانان وجود دارد این است که نباید در این مورد خودتان را گول بزنید. این حقیقت است که نوجوانان دروغ می گویند. علاوه بر این، والدین همیشه در تشخیص دروغ گویی نوجوانشان خوب عمل نمی کنند. از این گذشته هنگامی که والدین دروغ فرزندشان را کشف می کنند، راهبردهای موثری برای برخورد با یک نوجوان دروغگو ندارند. بنابراین، آنها ممکن است با خشم و تنبیه پاسخ دهند. در نتیجه موجب پنهان کاری فرزندشان می شوند.

نوجوانان بیش از هر گروه سنی دیگری دروغ می گویند!

مطالعه‌ای که رفتارهای دروغگویی را در سنین 6 تا ۷۷ سال بررسی کرد، محققان به این نتیجه رسیدند که اوج عدم صداقت در دوره نوجوانی رخ می‌دهد. بنابراین، ما در نوجوانی بیشتر دروغ می گوییم و پس از بزرگسالی، کمتر دروغ می گوییم. (کودکان و سالمندان کمترین احتمال دروغگویی را دارند).

حال سوال این است، چرا نوجوانان بیش از هر گروه سنی دیگری دروغ می گویند؟ تا حدی، این ممکن است به دلیل تغییرات در مغز ما انسان ها باشد. همانطور که مغز نوجوان به بلوغ می رسد، مهارت های تنظیم هیجان و کنترل تکانه بهبود می یابد. با پختگی و عقلانیت، رفتارهای ریسک پذیر کاهش می یابد. دروغ گفتن به عنوان یک رفتار پرخطر شناخته می شود.

چرا فرزندم دروغ میگوید؟

پژوهش های مشاوره نوجوان نشان می دهد که اکثریت قریب به اتفاق نوجوانان موافق هستند که اعتماد و صداقت در روابط بین فردی ضروری است.

پس چرا نوجوانان با وجود اینکه برای صداقت ارزش قائل هستند باز هم دروغ می گویند؟ در اینجا به برخی از این دلایل اشاره می شود:

 برای اینکه توی دردسر نیفتند

 برای انجام کاری که اجازه ندارند آن را انجام دهند یا کار خطرناکی است

 فکر می کنند قوانین و دستورات والدینشان ناعادلانه است

 آنها فکر می کنند کاری که می خواهند انجام دهند خطری ندارد

 نمی خواهند دیگران را ناراحت کنند یا فکر می کنند با گفتن حقیقت باعث رنجش آنها می شوند

 حفظ حریم خصوصی

 مهمتر از همه، ایجاد استقلال و آزادی عمل

نوجوان دروغگو

با دروغ‌های نوجوانمان چه کنیم؟

کریس هادسون متخصص جوانان و مربی والدین است. او هشت راه برای مقابله و کاهش دروغ های نوجوانان پیشنهاد می کند:

۱- داشتن روابط عمیق و پیوسته

یک رابطه عمیق با فرزندان نوجوان، نیاز به ارتباطی خوب دارد و این یعنی پذیرا بودن برای شنیدن برخی حقایق. گاهی اوقات، نوجوانان به این دلیل دروغ می‌گویند که می‌دانند والدینشان نمی‌خواهند حقیقت را بشنوند. بنابراین، برای جلب اعتماد با فرزندان لازم است تا جو اعتماد وجود داشته باشد.

۲- الگوی صداقت بودن

یکی از راه‌های اصلی یادگیری در افراد، مشاهده است و نوجوانان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. پس با مثال ملموس و عینی به آنها آموزش دهید. صادق باشید. سپس، آنها متوجه خواهند شد که شما الگوی صداقت هستید و نه صرفاً فردی که “موعظه و نصیحت” می‌کند.

به هر حال، چگونه می‌توانید از نوجوان خود بخواهید که دروغ نگوید، اگر خودتان این کار را به طور مداوم انجام می دهید؟

۳- مذاکره کنید

یاد بگیرید که با فرزند نوجوان خود درباره مرزها مذاکره کنید. زمانی که آنها از انجام کاری منع می‌شوند یا آزادی آنها محدود می‌شود، معمولاً سعی می‌کنند با رفتاری برعکس آن را به دست آورند. با این حال، مذاکره کردن با نوجوان موجب می‌شود تا او کمتر احساس کنترل شدن بکند و با مشارکت در تصمیم‌گیری، بیشتر احساس استقلال کند.

۴- از بازجویی بپرهیزید، انگیزه گفت‌وگو ایجاد کنید

اگر فرزندتان به شما دروغ گفته است، سعی کنید با او گفت‌وگویی مسالمت‌آمیزی داشته باشید. حتی اگر واقعا عصبانی هستید، سعی کنید قبل از صحبت آرام شوید. زیرا اگر عصبانی باشید، کمتر به صحبت‌های فرزندتان گوش می‌دهید و دلایل دروغگویی او را درک نمی‌کنید. به یاد داشته باشید که با قاطعیت حرف بزنید و در مورد آنچه که می‌خواهید به آنها بیاموزید و این که چگونه آن را انجام خواهید داد، شفاف و صریح باشید.

۵- تقلب نکنید

از آنجایی که دروغ گفتن در نوجوانان بسیار رایج است، اگر فهمیدید فرزندتان به شما دروغ گفته، منتظر فرصتی نمانید تا بتوانید مچ او را بگیرید. به یاد داشته باشید، پنهان کردن حقیقت، خود راهی برای دروغ گفتن است. بنابراین، شما با پنهان نگه‌داشتن دروغ فرزندتان و عدم بیان آن، دقیقاً همان کاری را انجام می‌دهید که نمی‌خواهید فرزندتان انجام دهد.

۶- از تنبیه به نحوی متناسب و هوشمندانه استفاده کنید

هر روشی که شما با آن به رفتار نوجوانتان پاسخ می‌دهید، بیشترِ رفتارهای آینده او را تعیین می‌کند. اگر مجازات نامتناسبی اعمال کنید، به سادگی ترس از راست گفتن را در دل آنها کاشته‌اید. هنگامی که قصد دارید به اموری در منزل نظم می‌دهید، سعی کنید آنچه را که می‌خواهید آموزش دهید در ذهن داشته باشید و راه‌های مناسب برای انجام آن را بیابید. با قاطعیت گفت‌وگو کنید و به آنچه فرزندتان می‌گوید، گوش دهید.

۷- به فرزندتان برچسب دروغگو نزنید

به نوجوان خود برچسب دروغگو نزنید. چرا که اگر این کار را انجام دهید، ممکن است به همان شیوه رفتار کرده و «برچسب» شما را در رفتارشان تأیید کنند. شما با نامگذاری و برچسب زدن به افراد، رفتار آنها را شکل می‌دهید. اگر به نوجوان خود برچسب دروغگویی بزنید، احتمال دارد که در نهایت مانند یک دروغگو رفتار کند.

نوجوان دروغگو

۸- توجه کنید

مراقب دروغ‌های فرزندتان باشید و سعی کنید انگیزه‌های او را برای دروغ گفتن بشناسید. این به شما کمک می‌کند درک کنید که آنها چگونه با موقعیت‌های خاص ارتباط دارند و چه چیزی باعث دروغگویی آنها می‌شود. هنگامی که علت انجام این کار را مشخص کردید، از فرزندتان دعوت کنید تا در مورد روش‌های جدید برخورد با موقعیت‌ها و اهمیت صداقت فکر کند. در واقع، آنقدر روی دروغ تمرکز نکنید، بلکه بیشتر روی دلایل پشت آن تمرکز کنید.

در آخر باید گفت که دروغ در نوجوانان بسیار رایج و چند علتی است. برای مقابله با آنها و با مشکلاتی که در سطح خانواده ایجاد می‌شود، یکی از راهکارهای اصلی ایجاد تغییر در روابط با جوان است. شما باید فضایی را برای گفتگوهای جدی ایجاد کنید که به درک عمل و دلایل متوسل شدن آنها به دروغ گفتن کمک کند.

0 0 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات