با نوجوان سرکش چه کنیم؟

2

با نوجوان سرکش خود چگونه رفتار کنیم؟

دوران بلوغ در نوجوانی مهم‌ترین برهه از روند فرزندپروری است. در این برهه والدین کودک ناگهان احساس می‌کنند نوجوانشان سرکش شده است، که ناآگاهی از اصول تربیتی مخصوص این دوره می‌تواند بسیار خطرناک باشد. در این برهه تحولات زیادی نظیر تغییر مدرسه و ورود به دانشگاه رخ می‌‌دهد که برای بسیاری از نوجوانان هیجان‌انگیز و در عین حال استرس آور و هراس آور است .

اگر این احساسات مدیریت نشود می‌تواند به بیماری های روحی منجر شود. ضرورت دارد والدین در این دوران موضع خود در برابر تمایلات و تقاضاها و خواسته‌های جدید نوجوان را مشخص کنند. ممکن است نوجوان در مورد ارتباط خود با دوستانش، پوشیدن لباس‌های عجیب و یا ایجاد تغییر در نحوه آرایش خود مطالبات و خواسته‌های عجیبی از والدین داشته باشد در این اوقات بهتر است والدین بدون تفکر درباره پیشنهادات او با تمام خواسته‌هایش مخالفت نکنند و خوب است هر از گاهی به نوجوان اجازه دهند تا برخی از این تمایلات را تجربه کند.

 

 

نحوه برخورد با رفتارهای عجیب نوجوان

باید اعتراض به رفتارهای عجیب نوجوان را برای زمانی بگذارند که می خواهد کارهای خطرآفرین و مشکل ساز نظیر مصرف تنباکو یا الکل و غیره انجام دهد. والدین باید انتظارات خود از نوجوان را ثابت نگه دارند چراکه با تغییر مداوم توقعات خود، نوجوان را دچار سردرگمی می کنند.

از سوی دیگر در صورت بروز رفتارهای خوب و صحیح از سوی نوجوان، نباید والدین تشویق او را فراموش کنند. والدین باید به خلوت و تنهایی نوجوان احترام گذاشته و از کلیت کارهای او با خبر باشند و جزئیات را به نوجوان بسپارند. برای مثال نوجوان علاقمند به مسابقه فوتبالی که راس ساعت ۲۲ آغاز می شود را نمی‌ توان مجبور به خواب در همان ساعت کرد. بنابراین برای جلوگیری از نافرمانی نوجوان از قوانین منزل، نباید قوانینی غیر منطقی وضع کرد.

والدین باید توجه کنند که شخصیت در حال شکل گیری نوجوان را مقابل دیگران خرد نکنند. این دوران سرانجام به پایان خواهد رسید و لازم است که والدین به نوجوان یادآوری کنند که در این ایام در کنار او هستند. نوجوانان به بزرگسالانی نیاز دارند که به هدف هایشان گوش کرده همواره آنها را درک و مهمتر آنکه همواره رازدارشان باشند. زمانی که نوجوان مرتکب خطایی می شود لازم است والدین به او فرصت توضیح دهند. برای نوجوانان هیچ چیز آرامش بخش تر از والدینی نیست که بتوانند به راحتی با آنها صحبت کنند. نوجوان تمایل دارد مشکلاتش را حل کند و در عین حال بر اساس کمک والدین در تصمیم گیری آزاد باشد. والدینی که این فرصت را از نوجوانان خود می گیرند در حقیقت فرزندان خود را از اعتماد به نفس مواجهه با موقعیت بازداشته و از حل مساله محروم می سازند.

 

 

با نوجوان سرکش چه کنیم؟

نوجوانان دوست دارند والدین مسئول داشته باشند و خانواده مطلوب خانواده‌ ای است که امنیت عاطفی، احساس ارزشمندی، احساس تعلق و مورد عشق و علاقه بودن اعضاء خانواده را تامین کند. ناهمخوانی رفتار والدین نوجوان را ناراحت و عصبی می کند. برخی والدین دائما میان سهل گیری و سخت گیری در مورد فرزندان در نوسان هستند، درحالی که نوجوانان دوست ندارند در دنیای نامطمئن زندگی کنند. از این رو لازم است والدین از چنین رفتارهایی دست برداشته و اینطور نباشد که یک روز نوجوان را بخاطر عملی مجازات و روز دیگر آن عمل را نادیده بگیرند.

سرکشی نوجوان و نحوه برخورد با نوجوان سرکش مسئله ساده‌‌ای نیست، چون نوجوان می‌خواهد در برابر شما مقاومت کند ، بجنگد ، توهین کند یا بیزاری نشان دهد که این امر شما را آزار خواهد داد و روابط شما با فرزندانتان را مختل خواهد کرد.

 

در نحوه برخورد با نوجوان سرکش بجای قهرکردن چه باید کرد؟

بجای قهر با نوجوان خود که پا به دوران بلوغ گذاشته است، با استفاده از روش‌هایی مانند استدلال آوردن، شیوه‌های حل مسئله و گفتگوی منطقی اختلافات را از میان برداشت.

 

 

نحوه برخورد با نوجوان سرکش چگونه باشد؟

  1. بپذیرید که سرکشی نوجوان امری طبیعی است و به مقابله با این امر نپردازید که نتیجه آن دوری نوجوان از خانواده است.
  2. به فرزندانتان بگویید که در کنار آنها هستید و آنها را حمایت می‌کنید ، گاهی فرزندان دید بدی نسبت پدر و مادر خود پیدا می‌کنند و حس می کنند آن‌ها مزاحم هستند و نمی‌توانند فرزند خود را بخوبی درک کنند در این زمان شما باید یادآوری کنید که والدین آن‌ها هستید و نگاه بد آن‌ها برایتان بسیار آزاردهنده است.
  3. با نوجوان مثل بزرگ‌ترها رفتار کنید ، این کار را براحتی می‌توانید انجام دهید مخصوصاً زمانی که نوجوان شما مغرور است و فکر می‌کند از دیگران بیشتر می‌فهمد، اگر قصد خرید یا انجام کاری را دارید از آن‌ها بخواهید که نظر بدهند و آن‌ها را در تصمیم‌ گیری شریک کنید.
  4. خلوت آن‌ها را بهم نزنید ، اغلب نوجوانان از والدین می‌خواهند که آن‌ها را تنها بگذارند و این موضوع اصلاً بد نیست، شاید شما متوجه ارتباط نادرست فرزندتان با دیگران شده‌اید و لازم میدانید در کنار آن‌ها باشید اما این کار شما باعث کلافگی نوجوان خواهد شد پس فقط سعی کنید به او بفهمانید تحت هر شرایطی دوستش دارید.
  5. فردی قوی باشید، نوجوانان دوست دارند والدینشان افرادی قوی باشند که در هنگام مشکلات تلاش می‌کنند و والدین ضعیف برای آن‌ها حسی تحقیرآمیز در بر دارد. قوی بودن شما باعث می‌شود فرزندتان به شما احترام بگذارد که این احترام به معنای ترسیدن نیست.

 

با نوجوانان سرکش و ناسازگار چگونه رفتار کنیم؟

  • فرزندانتان را با دیگران مقایسه نکنید.
  • برای فرزندانتان وقت بگذارید.
  • به فرزندانتان مسائل مختلف را بطور کامل آموزش دهید.
  • جوانی فرزندانتان را با جوانی خودتان مقایسه نکنید، نوجوان شما متعلق به این زمان است نه زمان قدیم او نمی‌تواند مثل شما فکر کند، لباس بپوشد و حتی زندگی کند.
  • به‌‌ عنوان یک انسان باید باورهای او را قبول کنید زیرا او نیز دارای فکر و اراده است.
  • نوجوان خود را تشویق کنید ، با این کار احساس وابستگی در نوجوان بیشتر خواهد شد و انگیزه بدرفتاری در او از بین می‌رود.
  • الگوی فرزندانتان باشید و به آن‌ها احترام بگذارید زیرا که مهربانی نشانه احترام به نوجوان است و قاطعیت نشانه احترام به خود.
  • در بعضی از موارد تنها تنبیه است که نوجوان را از یک رفتار ناشایست باز می‌دارد، مثلاً برای رفتارهایی نظیر لجبازی و خشونت درازمدت.

 

پیشنهاد آتلیه تخصص عکاسی فرزند پاک

 

 

2 نظرات
  1. […] از عواملی كه سبب لجبازی بیشتر نوجوان می شود، عدم شناخت دقیق والدین از ویژگی‌های نوجوانی و […]

  2. […] با نوجوان سرکش چه کنیم؟ […]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


هدیه بارداری (میکاب براشینگ)
× مشاوره رایگان 24 ساعتِ