طلاق عاطفی

5

طلاق عاطفی چیست؟ نشانه‌ها و درمان طلاق عاطفی

یکی از مهم ترین آسیب‌های خانوادگی طلاق عاطفی است؛ کارشناسان بر این باورند که فرایند طلاق در اکثر مواقع این سیر را طی می‌کند:

  • اختلافات جزئی
  • تکرار اختلافات جزئی و جدی شدن آنها
  • جدایی یا بی میلی یکی از زوجین به طرف مقابل
  • قهرهای طولانی و تکرار آن
  • خستگی زوجین از قهرها و درگیری
  • طلاق عاطفی
  • طلاق قانونی

اما آمار رسمی طلاق به طور کامل، نشان دهنده میزان ناکامی همسران در زندگی زناشویی نیست، زیرا در کنار آن آماری بزرگ تر به طلاق های عاطفی اختصاص دارد.

شاید دو برابر آمار طلاق های قانونی را بتوانیم به عاطفی اختصاص دهیم، یعنی به زندگی‌های خاموش و خانواده های تو خالی تبدیل می شوند که فاقد عشق، مصاحبت و دوستی هستند.

عاطفی بودن یک رابطه ی نشان‌دهنده‌ی بالاترین و صمیمی ترین حد آن است به طور کلی می توان روابط را براساس میزان عاطفه‌ای که در آن است از عاشقانه تا رسمی و منفعلانه تقسیم کنیم.

به طوری که در یک رابطه عاشقانه شاهد اوج رابطه هستیم و در رابطه رسمی و منفعلانه کمترین حس عاطفی و بیشترین مناسبات رسمی حاکم است

در نتیجه طلاق عاطفی رابطه ایست که در آن زن و مرد به دلیل درگیر شدن بیشتر از حد در برخی اختلالات و تعارضات ارتباطی و زناشویی میزان کمی از عاطفه را در جریان ارتباطشان لمس و تجربه می کنند. این رابطه هنوز به رابطه خصمانه تبدیل نشده است، اما دیگر عاشقانه هم نیست.

 

طلاق عاطفی

معمولا آسیب پنهان خانواده است که انکار می شود و سرمایه عاطفی زوجین تقلیل می یابد و میلی به ترمیم آن از سوی هیچ یک از طرفین دیده نمی شود

پُل بوهانان طلاق عاطفی را اولین مرحله در فرایند طلاق و بیانگر رابطه زناشویی رو به زوالی میداند که احساس بیگانگی جایگزین آن می شود و زن و شوهر اگرچه ممکن است.

با هم بودن را مانند یک گروه اجتماعی ادامه دهند، اما جاذبه و اعتماد آنها نسبت به یکدیگر از بین رفته است.

 

روانشناسی طلاق عاطفی

به عنوان انتخابی نفرت انگیز بین تسلیم و نفرت از خود، تجربه می‌‎شود که در آن هر یک از زن و شوهر، به دلیل احساس غمگینی و ناامیدی، دیگری را آزار می‌‎دهد.

متضمن فقدان اعتماد، احترام و محبت به یکدیگر است؛ همسران به جای حمایت از همدیگر در جهت آزار و ناکامی و تنزل عزت نفس یکدیگر عمل می‌کنند.

هر یک به دنبال یافتن دلیلی برای اثبات عیب و کوتاهی و طرد دیگری هستند.

فاصله عاطفی مشخص و آشکار میان همسرانی است که هر دو ناپخته هستند، هرچند یکی از آنها ممکن است این ناپختگی را تایید کند. دیگری با ابراز اعمال مسئولانه مفرط، چنین چیزی را انکار نماید اگرچه به نظر می رسد که ازدواج شکل و محتوایی از صمیمت دارد.

اما طلاق عاطفی ممکن است در رابطه ای به وجود آید که در آن تفاوت های آشکار کمی وجود دارد و همسران به راحتی در کنار هم زندگی می کنند، اما در احساسات شخصی یکدیگر شریک نیستند.

 

نشانه های طلاق عاطفی چیست؟

از سوی دیگر، طلاق عاطفی، رابطه‌ایست که در آن همسران در محیط‍‌های اجتماعی، خوب و صمیمی ولی در خلوت قادر به تحمل یکدیگر نیستند. در طلاق عاطفی دو نفر به صورت فیزیکی از یکدیگر جدا نمی شوند، بلکه کنار هم زندگی می کنند.

به عبارتی حساسیت‌ها، کنجکاوی‌‌ها و نگرانی‌هایی که نسبت به یکدیگر نشان میدادند فروکش می‌کند و باعث ایجاد بی‌مهری و کرختی احساس می‌شود.

 

پیشنهاد فرزند پاک

5 نظرات
  1. […] طلاق عاطفی […]

  2. […] ها هر چند کوچک متاسفانه به کناره گیری از یکدیگر که همان طلاق عاطفی است و یا در صورت تنش های فراوان بدون مدیریت به طلاق ختم […]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


هدیه بارداری (میکاب براشینگ)
× مشاوره رایگان 24 ساعتِ