مزایای تعداد فرزندان زیاد برای والدین

4

5مزیت مهم زیاد بودن تعداد فرزندان در خانواده

 

مزایای فرزندآوری: در خانواده ای با تعداد فرزندان بیش تر که نیازمند صرف وقت و تلاش بیش تری از سوی والدین است، پس از مدتی که فرزندان کمی بزرگ تر می شوند، نتیجه این زحمات به خانواده برمی‌گردد.

تکثر فرزندان یک خانواده هم فرزندان را از نعمت داشتن خواهر و بردار برخوردار می‌کند و هم اینکه بخشی از بار تربیت فرزندان کوچک‌تر بر دوش فرزندان بزرگتر خانواده است.

داشتن خواهر و برادر کوچک‌تر برای فرزندان بزرگ‌تر به قدری شیرین است که این حلاوت در خانه و بین تمامی اعضا جریان دارد و روابط عاطفی بین آنها را نیز مستحکم تر می‌کند.

 

بالاتر رفتن موقعیت و جایگاه والدین

فرزندسالاری در خانواده های شلوغ و پرجمعیت کم تر به چشم می خورد. در این خانواده‌ها به دلیل تعدد فرزندان امکانات نیز کم‌تر است؛ در این شرایط اغلب والدین در مورد مساوات و برابری بین فرزندان تصمیم می‌گیرند. حرف شنوی فرزندان از والدین بیش تر است و سعی می کنند توجه والدین را به خود جلب کنند.

 

معاشرت پذیری سریع تر فرزندان

از فوائد فرزند زیاد در خانواده یکی اینکه آمادگی روحی بیشتری برای رویارویی با مشکلاتی دارد که در جامعه تجربه خواهد کرد. برای مثال تک فرزندی که بعد از سن قانونی تازه وارد جامعه می‌شود؛ تا به حال همه چیز بر وفق مراد او بوده و مخالفتی نشنیده است. این فرد به طور حتم در محیط کار و به کلی در اجتماع دچار مشکل خواهد شد.

 

سرمایه ای برای دوران پیری

در خانواده هایی که والدین فرزندان بیش تری دارند علاوه بر اینکه در دوران پیری کم تر تنها می مانند، انگیزه زندگی در آنها نیز بیش‌تر است و فرزندان نیز به آنها بیشتر رسیدگی و توجه می کنند .

 

کم شدن اختلاف نسل ها

وجود اختلاف سنی بین نسل‌ها تفاهم و درک متقابل را کاهش می‌دهد اما اگر در خانواده تعداد فرزندان بیش‌تر (مزایای فرزندآوری) باشد همیشه خواهرها و برادرها می‌توانند برای کمک روی یکدیگر حساب کنند.

 

افزایش سلامت روان

مزایای فرزندآوری یعنی فرزند بیش‌تر هم برای والدین سودمند است و هم برای فرزندان دیگر؛  چرا که با وجود دیگر اعضای خانواده از جمله خواهرها و برادرها کم‌تر شاهد انزوا و افسردگی هستیم. فرزندان مانع از بروز چنین اختلال‌هایی در خانواده می‌شوند پس می‌توان اینطور گفت که تعدد فرزندان به نفع سلامت خانواه نیز هست.

 

یادگیری مفاهیم و موضوعات مختلف از یکدیگر خانواه های

خانواده‌هایی با تعداد اعضای بیش‌تر می‌توانند در یادگیری مسائل مختلف از یکدیگر کمک بگیرند. حتی فرزندان بزرگ‌تر در تربیت خواهر یا برادر کوچک‌تر خود به والدین یاری می‌رسانند. این امر به این معنی است که فقط والدین در خانواده الگو نیستند بلکه رفتارهای مثبت را می‌توان از فرزندان دیگر نیز آموخت. این در حالی است که در خانواه‌های تک فرزند، فرزند فقط رفتار والدین را در امور مختلف و تصمیم‌گیری‌ها می بیند و برداشت او اینطور است که تنها رفتار درست همین است.

 

انگیزه برای ترقی پیشرفت

حضور و شد در خانواده‌های پرجمعیت مزیت دیگری نیز دارد اینکه انگیزه‌ی ترقی خواهی و موفقیت بیش تر است. صرف حضور در کنار خواهر یا برادری که تشویق می‌شود و پیوسته در حال رشد است موجب تلاش بیشتر در سایر فرزندان و الگو بودنشان نیز می‌شود. بی دلیل نیست که بیش‌تر افراد موفق و برخی از دانشمندان از خانواده‌های پرجمعیت هستند.

 

رشد صفات اخلاقی نیکو

صفاتی چون صبر و عزت نفس در اعضای این خانواده‌ها نیز دیده می‌شود. فرزندان این خانواده‌ها از کودکی زندگی صلح آمیز را یاد می‌گیرند چرا که آنان باید منابع را با یکدیگر تقسیم کنند. لطمه‌ای نیز به رابطه آنها با والدین وارد نشود پس موجب رشد صفت از خودگذشتگی نیز می‌شود.

 

جایگاه و اقتدار والدین

امکانات در خانواده پرجمعیت محدودیت دارد؛ مثلاً خانواده‌ای که پنج فرزند دارند، یک نفر می‌خواهد بازی ببیند، دیگری می‌خواهد درس بخواند، یکی هم می‌خواهد بخوابد، در اینجا والدین داوری می‌کنند؛ در خانواده‌های پرجمعیت فرزندسالاری به ندرت دیده می‌شود.

 

عکاسی بارداری

آتلیه عکاسی از نوزاد

4 نظرات
  1. […] نظر از دیگر مسائل با افزایش تعداد فرزندان خانواده ممکن است سرانه معیشت به ازای هر نفر کمتر شود؛ بنابراین […]

  2. […] تک فرزندان برخوردارند یا آن‌ها را بیشتر بروز می‌دهند. داشتن خواهر یا برادری که کودک او را دوست دارد (جالب‌تر این‌که فرقی نمی‌کند […]

  3. […] فرزندآوری و برکات آن می توان سهم بسزایی در تامین نیروی امنیتی […]

  4. […] از جمله بیماری‌های روانی است که ممکن است گریبان گیر خانواده‌های تک فرزند بشود. زمانی که فرزند خانه را ترک می‌کند والدین علائمی […]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


هدیه بارداری (میکاب براشینگ)
× مشاوره رایگان 24 ساعتِ