اصول و نکات آروغ گرفتن از نوزاد

1

چگونه آروغ نوزاد را بگیریم؟

آروغ گرفتن از نوزاد: نوزادان برای خارج کردن هوایی که در شکم شان جمع می شود، نیاز به کمک دارند.

نوزادی که در حین شیر خوردن یا بعد از آن ناراحت است و به بدن خود کش و قوس می دهد، نیاز به گرفتن آروغ دارد. پریشانی نوزاد احتمالا به دلیل گیر کردن حباب های هوا در شکم او است، زیرا نوزادان همراه با شیر کمی هوا می بلعند.

 

روش آروغ‌گیری از نوزاد

  1. نوزاد را روی شانه، روی پا به حالت دمر یا نشسته در آغوش خود بگیرید.
  2. قبل از آروغ گرفتن برای جلوگیری از کثیف شدن لباس خود با آب دهن و شیر برگشتی نوزاد، یک پارچه تمیز روی پاهای خود یا بین لباس و دهان فرزندتان قرار دهید.
  3. به آرامی سمت چپ پشت نوزاد (معده نوزاد در این قسمت قرار دارد) را بمالید، یا ضربه ملایم بزنید تا آروغ بزند.

 

علت آروغ گیری از نوزاد

آروغ مکرر نوزاد بین وعده های شیرخوردن، پس از هربار تغذیه یا حتی در خواب بسیار مهم است. وقتی نوزاد شیر می خورد، کمی هوا به همراه شیر قورت می دهد.

گریه نوزاد در هنگام شیر خوردن نیز باعث بلعیدن هوای بیشتری می‌گردد؟ این مسئله منجر به دل پیچه و دل درد و احتمالا افزایش آب دهان نوزاد می شود.

 

موقعیت های آروغ گیری از نوزاد

آروغ گرفتن از نوزادسه روش اساسی برای آروغ گیری نوزاد

  • روی شانه: نوزاد را در برابر قفسه سینه خود بغل کرده و سر او را روی شانه تان قرار دهید. با یک دست دلبندتان را نگه دارید و با دست دیگر به آرامی به پشت نوزاد بزنید یا او را مالش دهید.
  • دمر روی زانو: نوزاد را در دامن خود قرار دهید و به پشت روی پاهایتان بخوابانید.
  • نشسته در دامن: نوزاد را در حالت نشسته روی دامان خود قرار دهید، به گونه ای که پشت او رو به شما باشد. کمی نوزاد را به جلو خم کنید.
  • راه رفتن: هنگامی که نوزاد کنترل سر خوبی دارد، می توانید او را در حالت عمودی در مقابل خود (صورت او رو به بیرون)، در حالی که ایستاده اید و راه می روید، حمل کنید. در این حالت که پشت نوزاد مقابل شکم شما است، یک دست را زیر باسن و دست دیگر را روی شکم او قرار دهید. این حرکت با اعمال فشار جزئی به آزادسازی آروغ و حباب های هوای معده نوزادان کمک می کند.

 

نوزاد چند دفعه آروغ می‌زند؟

تعداد دفعات آروغ‌گیری از نوزاد

  • تغذیه با شیشه: تغذیه نوزادی با شیشه، نسبت به نوزادی که از سینه مادر شیر می‌خورد. شما باید هر زمان (در اواسط تغذیه یا بعد از آن) که نوزاد 60 یا 90 سی سی شیر می خورد، کلافه است یا تغذیه را نصفه رها می کند، آروغ او را بگیرید.
  • تغذیه با شیر مادر: هنگام تغییر شیردهی از یک سینه به سینه دیگر، باد گلوی نوزاد را بگیرید. تا جای بیشتری در معده او برای شیر ایجاد شود.

 

با نوزادی که آروغ نمی نزند، چه باید کرد؟

گاهی نوزاد آروغ نمی زند و این مسئله طبیعی است. زیرا او هنگام تغذیه هوای کمتری بلعیده و گاز زیادی در معده او جمع نشده است چنان چه حال نوزاد خوب باشد و مشکلی نداشته باشد.

 

 

1 نظر
  1. […] اصول و نکات آروغ گرفتن از نوزاد […]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هدیه بارداری (میکاب براشینگ)
× مشاوره رایگان 24 ساعتِ