کرونا ویروس در بارداری

1

خطرات کرونا در بارداری برای جنین

باردار شدن یک شرایط خاص در دوران زندگی هر زنی به شمار می رود و این روند می تواند برای هر زن بارداری یک دوران شیرین حتی با سختی های فراوان باشد، زیرا انتظار فرزند تسکینی بر رنج های حاملگی است.

در شرایط فعلی با شیوع بیماری کرونا در دنیا، مادران باردار دچار نگرانی هایی شده اند که با توجه به انواع و اقسام خبرها، این نگرانی طبیعی است.

 

کرونا ویروس coronavirus چیست؟

طبق توضیحات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها CDC ، هفت نوع مختلف ویروس کرونا وجود دارد که می تواند به انسان آسیب بزند. برخی از این ویروس ها به ویژه ویروس مرس MERS-CoV و سارس SARS-CoV می تواند سبب بیماری شدیدی شود.

نوع کوید-19 یکی از مهم ترین انواع کرونا است؛ در تاریخ 30 ژانویه، سازمان بهداشت جهانی WHO این ویروس را یک اورژانس جهانی بهداشت اعلام کرد. یک رویداد خارق العاده که خطرات بهداشت عمومی را برای چندین کشور دنیا دارد. در 11 مارس سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این بیماری همه گیر و جهانی است.

 

کرونا ویروس در بارداری

کرونا ویروس چگونه گسترش می یابد و علائم آن چیست؟

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها CDC می گوید که کرونا معمولاً از طریق قطرات تنفسی که با سرفه یا عطسه وارد هوا می شوند؛ از یک شخص آلوده به دیگران سرایت می کند همچنین تماس با فرد آلوده مانند دست دادن و تماس با سطحی که ویروس آن را آلوده کرده و سپس لمس دهان، بینی و چشم پیش از شستن دست ها منتقل می شود.

کسانی که به این کرونا مبتلا می شوند، معمولا علائم زیر را بروز می دهند:

  • تب
  • سرفه کردن
  • تنگی نفس

 

کرونا در بارداری به چه صورت رخ می دهد؟

دانشمندان هنوز در تلاش هستند تا اطلاعات بیشتری را درباره ی این ویروس کسب کنند. با این حال، آخرین گزارشات نشان می دهند که با توجه به اینکه سیستم ایمنی زنان در بارداری تغییر می کند، این مساله می تواند خطر ابتلا به عوارض ناشی از ویروس های تنفسی مانند آنفلوانزا را افزایش دهد، به نظر نمی رسد که خطر بیشتری نسبت به سایرین برای ابتلا به نوع شدید کوید-19 داشته باشند.

با توجه به گزارش های سازمان بهداشت جهانی، با بررسی 147 زن باردار، محققان به این نتیجه رسیدند که به نظر می رسد مادران در معرض خطر بیشتری نسبت به عموم مردم نیستند.

یک مطالعه ی کوچک بر زنان باردار ووهان چین مبتلا به کوید-19 نشان داد که هیچ مدرکی بر وجود ویروس در شیرمادر، بند ناف یا مایع آمنیوتیک وجود ندارد.

با این حال، متخصصان توصیه می کنند؛ زنان باردار نیز مانند سایرین برای رعایت اقدامات بهداشتی و احتیاطی تلاش کنند.

بهترین کار این است که تا حد ممکن در خانه بمانید. روش عقلانی این است که پیش از ابتلا، پیشگیری صورت گیرد.

 

کرونا ویروس در نوزادان

اطلاعات زیادی در خصوص اثرات ویروس کرونا بر نوزاد یا نوزادان مادران مبتلا به کرونا در دست نیست.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها CDC می گوید؛ چندین مورد تولد و زایمان زودرس از مادرانی که مبتلا به کوید-19 بوده اند.

گزارش شده است، با این وجود هنوز مشخص نیست که آیا کرونا ویروس مقصر این تولدهای زودتر از موعد است یا خیر. از طرفی ابتلا به تب بالا در بارداری می تواند خطرات بروز نقایص هنگام تولد را افزایش دهد.

یک مطالعه ی کوچک که به تازگی منتشر شده است اعلام کرده که مادران ممکن است ویروس را به نوزاد خود منتقل نکنند. در این بررسی، 4 زن باردار مبتلا به کوید-19 مورد تحقیق قرار گرفتند که از این تعداد، 3 نفر نوزادشان با آزمایش بررسی شد و نوزادان مبتلا به ویروس نشده بودند و تست آنها منفی بود. هر 4 نوزاد هنگام خروج از بیمارستان سلامت بودند و هیچ گونه عوارضی مانند تب، اسهال یا سرفه نداشتند.

 

ویروس کرونا در بارداری

 

 

کرونا در شیردهی

اگر چه مطالعات شواهدی از حضور کوید-19 در شیر مادر نشان نداده است اما هنوز کامل مشخص نیست که مادران شیرده می توانند این ویروس را به نوزادان خود منتقل کنند یا خیر.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها CDC خاطر نشان می کند که شیر مادر می تواند نوزادان را در مقابل بسیاری از بیماری ها محافظت کند.

آنها توصیه می کنند مادرانی که مبتلا به کرونا هستند، برای محافظت از فرزند شیرخوار خود، پیش از شیردهی یا تماس با نوزاد دست های خود را کامل ضد عفونی کنند. همچنین استفاده از ماسک هنگام شیردهی توصیه می شود.

کرونا ویروس در بارداری

زنان باردار برای مقابله با کرونا چه کار می توانند انجام دهند؟

اگر باردار هستید، ممکن است تعجب کنید که شما هم می توانید کاری برای پیشگیری از شیوع کرونا انجام دهید یا خیر. اما حقیقت این است که شما هم مانند سایر افراد جامعه می توانید اقدامات موثری را انجام دهید.

تمام تلاش خود را کنید تا در خانه بمانید و تعامل خود را با دیگران در خارج از خانه و خانواده، محدود کنید.

در خصوص مسافرت؛ حتما به این نکته توجه کنید که اگر ضرورتی ندارد به سفر نروید و در منزل بمانید.

برخی از زنان باردار نگرانی هایی را در خصوص رفتن به مطب دکتر یا بیمارستان دارند که طبیعی است.

 

 

1 نظر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


هدیه بارداری (میکاب براشینگ)
× مشاوره رایگان 24 ساعتِ