11 خوراکی که تا قبل از یک سالگی نباید به کودک بدهید
غذاهای ممنوع برای کودکان زیر ۲ سال را می شناسید؟!
غذاهای مناسب کودک یک ساله: وقتی نوزاد شما شروع به خوردن غذای کمکی می کند، شما می توانید خوراکی ها و غذاهای مختلفی را به او بدهید، اما برخی از مواد خوراکی را نباید تا پیش از یک سالگی به نوزاد خود بدهید، هرچند که مزه ی خوبی داشته باشند.
1. نمک
نیازی به اضافه کردن نمک به غذای نوزاد نیست، زیرا نمک برای سلامتی نوزاد خوب نیست. بعد از یک سالگی شما می توانید کم کم نمک را به خوراک نوزاد اضافه کنید؛ حدود 0.4 گرم سدیم یا کمتر برای نوزاد مناسب است. میزان سدیم موجود در نمک را می توانید از روی بستههای آن متوجه شوید. اگر شما می خواهید طعم و عطر را به پوره نوزاد اضافه کنید، سعی کنید تا مقداری سبزیجات یا کمی کره بدون نمک به غذای او اضافه کنید.
حتی اگر نمی خواهید به نوزاد نمک بدهید؛ مهم است تا میزان نمک موجود در مواد خوراکی آماده را که به او می دهید بررسی کنید. برای مثال نان، بیسکوییت یا پنیر دارای نمک است.
2. عسل
عسل واقعا خوشمزه است اما از دادن آن به نوزاد زیر یکسال باید پرهیز کنید باکتری بوتولیسم ممکن است از زنبور عسل وارد عسل شده باشد و این می تواند نوزاد را دچار بیماری شدید کند.
3. تخم مرغ
شما می توانید تخم مرغ را از شش ماهگی به نوزاد بدهید. اما برای پیشگیری از خطر سالمونا باید آن را کامل بپزید و به هیچ عنوان تخم مرغ عسلی یا نیم پز به نوزاد ندهید. تخم مرغ باید کامل پخته باشد تا ضرری نداشته باشد.
4. نوشیدن شیر گاو
شیرگاو را باید پس از یک سالگی به نوزاد خود بدهید اما خوب است که پس از شش ماهگی؛ به تدریج شیرگاو را به اندازه ی یک قاشق مربا خوری به خوراکی هایی مانند پوره یا سوپ او اضافه کنید. اگر نوزاد شما هرگونه حساسیتی به شیر گاو دارد می توانید از شیر بز، شیرسویا یا شیر بدون لاکتوز استفاده کنید.
5. بادام زمینی
دادن کره ی بادام زمینی از 10 ماهگی به بعد برای نوزادان مضر نیست
اما اگر هرگونه سابقه ی آلرژی در خانواده شما وجود دارد، پیش از دادن آن باید با پزشک نوزاد خود مشورت کنید.
اما بادام زمینی به دلیل اینکه ممکن است موجب خفگی نوزاد شود اصلا پیشنهاد نمیشود.
6. گوشت
گوشت برای نوزاد اول باید با اجازهی پزشک او و با توجه به شرایط نوزاد صورت بگیرد. باکتری لیستریا که می تواند موجب بیماری لیستریوسیس شود، ممکن است در گوشت وجود داشته باشد.
7. میگو
بهتر است برای دادن میگو به نوزاد تا یک سالگی صبر کنید. زیرا احتمال مسمومیت غذایی وجود دارد.
بعد از یک سالگی چنانچه در خانواده خود سابقهی آلرژی به میگو یا سایر غذاهای دریایی را دارید.
8. پنیر نرم
به خاطر وجود باکتری لیستریا که ممکن است در پنیرهای غیرپاستوریزه وجود داشته باشد. باید پنیر نرم برای نوزاد ضرر دارد. پس از یک سالگی می توانید پنیرهای مفید و پاستوریزه را به نوزاد خود بدهید.
9. خوراکی های شیرین
فقط به خاطر اینکه نوزاد شما تازه دندان درآورده است نباید هر شیرینی و تنقلات را به او داد. شکلات، آبنبات و تنقلات این چنینی را پس از یک سالگی به نوزادتان بدهید تا از لثه و دندان های او محافظت به عمل آید.
10. غذاهایی با چربی اشباعی یا دارای چربی های ترانس
غذاهای فرآوری مانند سوسیس، کرههای غیر پاستوریزه یا خیلی چرب یا گوشت چرب برای نوزاد شما توصیه نمیشود. آنها معمولا دارای چربیهای ناسالمی هستند که میتوانند سبب بیماریهای قلبی شوند و باید از آنها پرهیز کنید.
11. مصرف زیاد ماهی
ماهی سفید کاملا خوب است اما اره ماهی و شمشیر ماهی را نباید تا یک سالگی به نوزاد بدهید، این ماهیها دارای سطوح بالای جیوه است که می تواند برای رشد نوزاد مشکل ایجاد کند. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند که تا ماهیهای پرچرب مانند سالمون و ماهی تونا برای نوزاد مناسبتر است و میتواند به رشد مغز و محافظت در برابر بیماریهای طولانی مدت کمک کند. اما باید در کل هفتهای 2 بار بیشتر به نوزاد ماهی ندهید چرا که همین ماهیها نیز دارای جیوه است و نباید زیادهروی در مصرف داشته باشد.