خطرناک ترین مواد غذایی برای مصرف نوزادان

1

مواد غذایی خطرناک برای مصرف نوزادان

تغذیه سالم نوزاد: اگرچه نوزادان نیاز به کالری زیادی ندارند، اما به مواد مغذی زیادی نیاز دارند. با این حال بیشتر غذاهایی که به نوزادان داده می شود، غذاهای ناسالمی هستند که دارای کالری، شکر یا نمک زیادی بوده و مواد مغذی کمتری دارند.

به همین علت است که باید غذاهای مفید برای مصرف نوزادان و همچنین غذاهای ناسالم و نیز غذاهای خطرناکی که احتمال خفه کردن نوزاد را دارند، بشناسیم. در ادامه فهرستی از بدترین انتخاب هایی که می توان برای وعده های غذایی نوزادان انجام داد، را بیان می کنیم.

 

هات داگ و دیگر غذاهای خطرناک

تغذیه سالم نوزاد
تغذیه سالم نوزاد

غذاهایی با تکه‌های کوچک یا گرد، غذاهای لیز و غذاهای چسبناک و سفت، برای کودکان خطرناک هستند، چرا که به راحتی می‌توانند باعث خفگی آن‌ها شوند بنابراین مواد غذایی مانند هات داگ، سوسیس، تکه های بزرگ گوشت یا پنیر، دانه های کامل انگور، ذرت بو داده، تکه های بزرگ سبزیجات خام، دانه‌های کامل آجیل و تخمه‌ها را نباید به نوزادان داد.

 

نوشابه

طبق بررسی هایی که انجام یافته است، والدین برخی نوزادان از 9 ماهگی به بعد، نوشابه های غیر الکلی را به صورت روزانه به آن‌ها می‌دهند. طبق همین بررسی ها، بیش از ده درصد کودکان، از 24 ماهگی به بعد هر روز نوشابه می خورند.

نوشابه‌های معمولی و نیز نوشابه‌های رژیمی هیچ مواد مغذی ندارند و فقط با پر کردن معده‌ی نوزادان، باعث می‌شوند تا آن‌ها غذاهای مغذی مورد نیاز خود را کمتر مصرف کنند. نوشابه های معمولی حاوی مقادیر زیادی شکر نیز هستند که می توانند باعث پوسیدگی دندان کودکان شوند.

 

سیب زمینی سرخ شده

تغذیه سالم نوزاد
تغذیه سالم نوزاد

مطالعات نشان‌دهنده این است که حدود 14 درصد از کودکان 9 ماهه حداقل یک بار در هفته، سیب زمینی سرخ شده می‌خورند.

این آمار در مورد کودکان 12 ماهه، به 40 درصد افزایش می یابد و سیب زمینی را به پر مصرف ترین سبزی در میان کودکان نوپا تبدیل می کند که می تواند نشانه ای از شروع یک عادت غذایی نا سالم باشد.

بهتر است در حالت کلی مصرف فست فود ها را به حداقل برسانید، چرا که حاوی چربی، شکر، نمک و کالری فراوانی هستند و مواد مغذی کمی دارند.

اما اگر خواستید فست فود بخورید، سعی کنید غذاهایی را انتخاب کنید که خطر کم تری را برای نوزاد شما به همراه دارند.

 

 

غذاهای فرآوری

معمولا غذای فرآوری‌شده، معانی مختلفی دارد اما در حالت کلی، هر چه تغییر بیشتری در نحوه‌ی رشد و به عمل آوردن مواد غذایی بدهیم.

وعده‌های غذایی که مخصوص نوزادان تهیه می شود، معمولا سالم تر و مناسب تر هستند. بهترین غذای کودک، غذاییست که مواد افزودنی بسیار کمی دارد.

 

دسرهای ژلاتینی

تغذیه سالم نوزاد
تغذیه سالم نوزاد

دسرهای ژلاتینی حاوی شکر، رنگ مصنوعی و اسانس مصنوعی هستند و فقط مقدار خیلی کمی ژلاتین دارند. ژلاتین های خانگی نیز که با آب میوه و شکر تهیه می شوند. افزودنی های مصنوعی ندارند، اما اساسا فقط آب میوه و شیرین کننده هستند.

روی آن اندکی دارچین بپاشید تا یک دسر مناسب تغذیه نوزادان به دست آورید. این دسر، قند طبیعی داشته و سرشار از فیبر و ویتامین است، همچنین بافت نرمی داشته و بسیار خوشمزه است.

 

آب میوه

آب‌میوه‌ها، اگر چه حاوی میوه هستند اما به این معنی نیست که سالم هستند. آب‌میوه‌ها، فیبر موجود در میوه را ندارند و حاوی قند زیادی هستند. همچنین آب میوه ممکن است در برخی از نوزادان سبب بروز اسهال شود.

کارشناسان معتقدند که مصرف آب میوه، فقط اتلاف کالری است. حتی استفاده از آب میوه برای شیرین کردن غذای نوزاد نیز کار خوبی نیست.

برخی از کارخانجات تولیدکننده‌ی آب میوه، برای تبلیغ بیشتر محصولات خود، بر روی بسته‌بندی آن‌ها درج می‌کنند. این محصول ویتامین C مورد نیاز کودکان را تامین می‌کند. نباید فریب چنین تبلیغاتی را بخورید، چرا که با مصرف یک وعده ی کوچک میوه، ویتامین C مورد نیاز بدن کودک تامین خواهد شد.

مصرف آب میوه برای کودکان کم تر از 12 ماه، توصیه نمی شود. آکادمی پزشکی اطفال آمریکا توصیه می کند که نوزادان کم تر از 6 ماه، فقط از شیر مادر یا شیر خشک تغذیه کنند. نوزادان بین 6 تا 12 ماه می توانند مقدار کمی آب بنوشند، اما نوشیدنی اصلی آن ها همچنان باید شیر مادر یا شیر خشک باشد.

 

 

1 نظر
  1. […] خطرناک ترین مواد غذایی برای مصرف نوزادان […]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


هدیه بارداری (میکاب براشینگ)
× مشاوره رایگان 24 ساعتِ